وجود ارتباط بین دفاتر یکی از نیازهای سازمان‌های مختلف است. به طور معمول شعبه‌های اصلی هر سازمان از نرم افزارها و سخت افزارهای بیشتر و قوی‌تر برخوردار است. پیاده سازی کردن این موارد در دیگر شعبه‌ها بسیار پر هزینه و غیر منطقی خواهد بود. با ارتباط دفاتر از طریق شبکه می‌توان از تمام امکانات موجود در دفتر اصلی بدون مشکل استفاده کرد.
برخورداری از ارتباطی امن برای دستیابی به اطلاعات و همچنین امکانات موجود در شعبه‌های اصلی یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت. آرپا نت با سال‌ها تجربه در زمینه ارتباط امن بین دفاتر راهکارهای مناسبی برای ارائه دارد.

انواع روش های ارتباطی
- انتقال بی ‌سیم مکالمات
- ارتباط از طریق فیبر
- ارتباط از طرق اینترنت
- ارتباط از طریق شبکه خصوصی مجازی

انتقال بی ‌سیم مکالمات
در صورت نزدیک بودن دفاتر تمامی ارتباطات بین دفاتر با یکدیگر را می‌توانید بدون استفاده از بستر مخابرات و بدون سیم برقرار نمایید. این روش نیازمند استفاده از تجهیزات مخابراتی بیسیم و در برخی مواقع دکل های مخابراتی است.
مزایا:
سرعت در اجرا
هزینه مناسب در مورد لینک های برد کوتاه و متوسط
عدم وابستگی به امکانات مخابراتی
امکان دسترسی به سرعت های بالا
عدم نیاز به پرداخت شارژ ماهیانه
معایب:
هزینه های بعضا زیاد برای تجهیزات راه دور
لزوم داشتن دید مستقیم بین دفاتر

ارتباط از طریق فیبر
در صورت وجود شرایط محیطی و توجیهات لازم برای برقراری ارتباط بین دفاتر و شعب از طریق شبکه امکان برقراری ارتباط فیبر نوری (Fiber Optic) بین دو ساختمان و یا دو دفتر وجود دارد.آرپا نت در برخی مناطق با کسب مجوز های لازم اقدام به برقراری فیبر نوری بین ساختمان ها می کند. البته برقراری ارتباط فیبر نوری در محدوده داخلی کارخانجات و ساختمانها با توجه به رفع بسیاری از موانع به راحتی امکان پذیر می باشد. امکان برقراری فیبر نوری از طریق شبکه زیرساخت مخابرات نیز ممکن می باشد اما این بستر اصطلاحا بصورت فیبر تاریک (Dark Fiber) ارائه نمی گردد و متقاضی می بایست پس از ایجاد بستر و انجام مراحل اجرایی فیبر نوری درخواست مقدار مشخصی پهنای باند ما بین دو نقطه نماید. این روش بدلیل نزدیکی به برخی از مسیر های فیبر نوری مخابراتی بعضا ارزانتر اجرا می گردد اما با توجه به اینکه فیبر تاریک اختصاصی (Dark Fiber) ارائه نمی گردد و شامل هزینه های جاری می گردد بعضا ممکن است از آن استقبال نگردد.
مزایا:
پایداری بی نظیر
امکان دریافت سرعت های بسیار بالا
نیاز به پشتیبانی بسیار کم
معایب:
هزینه های بسیار هنگفت
موانع اجرایی بسیار زیاد در محیط های شهری
نیاز به دریافت مجوز های مختلف
زمان بر بودن عملیات اجرایی

ارتباط از طرق اینترنت
امکان ایجاد ارتباط بروی بستر اینترنت نیز ممکن است. اما باید ارتباطی ایمن برقرار گردد تا اطلاعات توسط افراد سودجو در اینترنت مورد سوء استفاده قرار نگیرد که این ارتباط توسط ایجاد تونل بین دو نقطه ایجاد میگردد. شایان ذکر است که در صورت تعدد و گستردگی نقاط ممکن است از دو یا چند روش ارتباطی بطور همزمان استفاده گردد.
مزایا:
امکان برقراری ارتباط در کوتاه ترین زمان ممکن به شرط اتصال دو مجموعه به اینترانت
امکان ارائه هم زمان اینترنت و خدمات انتقال دیتای بین سازمانی
تجهیزات نسبتا ارزان برای اجرای بستر
معایب:
وابستگی به امکانات مخابراتی در موقعیت درخواستی
تاثیر پذیری از اختلالات شبکه های زیر ساخت مخابراتی
نیاز به پرداخت شارژ ماهیانه برای اینترنت

ارتباط از طریق شبکه خصوصی مجازی
استفاده از Leased lineمانند MPLS که در این سرویس یک ارتباط نقطه به نقطه توسط مخابرات بین دو نقطه برقرار میگردد. این سرویس از بستر مخابراتی کشور بهره می برد و ارتباط بین مراکز را بروی سیم مسی مخابرات ایجاد می کند.این نوع سرویس برای ارتباط بین مراکزی که امکان ایجاد ارتباطات بالا را نداشته باشد مناسب است و البته هزینه آبونمان ماهیانه مخابرات را برای کاربر به همراه دارد.
مزایا:
امکان برقراری ارتباط بسیار ایمن
برخورداری از سرعت بالا
معایب:
وابستگی به امکانات مخابراتی در موقعیت درخواستی
نیاز به پرداخت هزینه ماهیانه به مخابرات